גסטרוסקופיה – בדיקת מערכת העיכול העליונה

postview
timetoread
3 דקות
גסטרוסקופיה – בדיקת מערכת העיכול העליונה

כאבי בטן חזקים עשויים להצביע על בעיה חמורה. בדיקת גסטרוסקופיה מאפשרת לחשוף בקלות ובמהירות את המקור, אלא שהביקוש האדיר וההמתנה הארוכה מאלצים את החולים להתמודד עם הכאבים לאורך זמן ולהסתכן בהחמרת המצב. בכתבה הבאה נמנה את הסימפטומים שמצריכים בדיקת גסטרוסקופיה ונגלה כיצד תוכלו לצמצם למינימום את זמני ההמתנה לבדיקה ולטיפול.

בדיקת גסטרוסקופיה. צינור ובקצהו מצלמה
בדיקת גסטרוסקופיה. צינור ובקצהו מצלמה

 

לבטן שלנו יש דרכים לא סימפטיות לבשר על בעיה בדרכי העיכול. כאבים, צרבות, קשיי בליעה ואכילה, דימומים, בחילות והקאות, יכולים להצביע על חשד לכיב (אולקוס), חשד לפוליפים וגידולים, דליות בוושט, דלקת בקיבה ובתריסריון, חשד לגוף זר בדרכי העיכול העליונות ועוד מגוון תהליכים פתולוגיים.
כדי להבין בדיוק מה מתרחש בבטן, נדרשת בדיקת גסטרוסקופיה שמשמעותה הסתכלות ישירה לתוך חלל הבטן ("גסטרו" – קיבה, "סקופיה" – בדיקה או התבוננות).
הבדיקה מתבצעת באמצעות החדרת צינור גמיש שבקצהו מורכבת מצלמה קטנה, דרך הפה אל עבר הוושט, הקיבה ולחלק הראשון של המעי הדק.
כשהצינור בגוף, התמונות מהמצלמה מציגות לרופא את הוושט, הקיבה והתריסריון כך שניתן לאתר מיידית את מקור הבעיה, וברוב המקרים לטפל בה כבר בשלב הבדיקה.

הכנה לבדיקת גסטרוסקופיה

לפני הבדיקה יש לצום ממזון ושתיה לאורך 6 עד 8 שעות.
בנוסף, קיים איסור על נטילת תרופות מסוימות, למשל תרופות שמדללות את הדם. זאת בשל ההיתכנות שלהן להגדיל את הסיכון לדימום במקרה שיהיה צורך לקחת ביופסיה.
אם אתם נוטלים תרופות למחלות כרוניות כמו סוכרת, מחלת לב או לחץ דם גבוה, יש להתייעץ עם הרופא לגבי הפסקת חלק מהטיפול התרופתי הקבוע לפני הבדיקה.
והנה עוד משהו שחשוב לזכור לפני ביצוע הבדיקה: בדיקת גסטרוסקופיה כרוכה באי נעימות ולכן מזריקים לנבדקים חומר הרגעה מרדים (אם כי לא מדובר בהרדמה כללית). בגלל אותו חומר מרדים, לא ניתן לנהוג בתום הבדיקה, למשך 12 שעות לפחות (ובכלל מומלץ לפנות את המשך היום למנוחה) ולכן יש לדאוג מראש למלווה שיחזיר את המטופל הביתה לאחר הבדיקה. 

לקביעת בדיקת גסטרוסקופיה בהקדם, השאירו פרטים ונחזור אליכם

מה עוד חשוב לדעת על בדיקת גסטרוסקופיה?

הבדיקה נמשכת זמן קצר. בדרך כלל בין 5 ל־20 דקות. לא נוח אבל גם לא כואב
בדיקת גסטרוסקופיה עלולה ליצור תחושה של לחץ בגרון, אלא שבזכות מהירות הבדיקה, אי הנוחות אינה נמשכת זמן רב והטשטוש מחומר ההרדמה מסייע בהקלה. בתום הבדיקה מועברים הנבדקים למנוחה בחדר התאוששות עד התפוגגות השפעתו של חומר ההרגעה. ברוב המקרים נמשכת ההתאוששות כחצי שעה, לאחריה ניתן בדרך כלל לחזור הביתה.

תופעות לוואי

ביומיים שלאחר הבדיקה ייתכנו כמה תופעות לוואי נדירות במיוחד, כולל נפיחות וגזים, כאבי בטן וכאב גרון. אם התופעות אינן נעלמות בהדרגתיות או שהכאב חמור, מומלץ לפנות לייעוץ רפואי.

יתרונות הבדיקה

בדיקת גסטרוסקופיה מצטיינת ברמת דיוק גבוהה באופן משמעותי לעומת בדיקת רנטגן, מאפשרת להבחין בפרטי ומבנה רירית מערכת העכול ולגלות גידולים קטנים בשלב התפתחות מוקדם. בנוסף, לקיחת דגימות רקמה (ביופסיה) בעת הבדיקה מאפשרות להבחין בין גידול שפיר לממאיר.

המתנה ארוכה לבדיקה פירושה התמודדות ארוכה עם הכאבים

תור לבדיקת גסטרוסקופיה דרך קופות החולים עלול לגרור המתנה של חודשים והמשמעות הכואבת במלוא מובן המילה היא התמודדות עם הכאבים העזים וסיכון לסיבוכים והחמרה.
אז מה עושים? מי שמעניק מענה ראוי לצורך החיוני בבדיקה הן חברות הפועלות בענף הרפואה הפרטית. חברות אלו, מתמחות במתן סיוע מיידי לבעיות רפואיות דחופות וניתן לזמן באמצעותן תור לבדיקת גסטרוסקופיה בתוך 72 שעות בלבד!
הזימון המהיר הוא חלק ממכלול שמעניק לכל מטופל פתרון מקיף: צוות רופאים מקצועי ומומחה, ציוד רפואי מתקדם, פענוח במקום על-ידי רדיולוג מומחה, ליווי אישי – לפני ואחרי ייעוץ ואפשרות ליצירת קשר עם נציג אונליין שעומד לרשות המטופלים 24/7.

כאבי בטן
מתן טיפול רפואי בזמן הוא קריטי למניעת החמרה

בריאות זה לא משחק

בדיקת גסטרוסקופיה מסייעת לזיהוי מחלות וגידולים במערכת העיכול ובלבלב, כלומר לאבחן מצבים מסכני חיים שכאבי הבטן שלכם עלולים לרמוז עליהם.
על כן, אם אתם סובלים מאחד הסימפטומים שמנינו בתחילת הכתבה אשר מצריכים בדיקת גסטרוסקופיה, זכרו שהרפואה הפרטית יכולה לחסוך עבורכם לא רק זמן יקר, אלא גם כאבים והחמרה במצב כתוצאה מטיפול רפואי שניתן באיחור.

 

 

לקביעת בדיקת גסטרוסקופיה בהקדם, השאירו פרטים ונחזור אליכם

חפשו מטפלים במערכת העיכול:

אופיר שגב פרימן

דיקור, שיטת NAET, רפואה סינית, רפואת תדרים, שיטת הבריאות הטבעית...

מרכז דרך הבטן

המודל הטיפולי המיושם במרכז משלב שיטות מבוססות מחקר מודרני עם שיטות ממסורות ריפוי שנמצאו יעילות...

בני שטיין

רפלקסולוגיה, מסאג שוודי, פנג שווי, צמחי מרפא, תזונה הוליסטית, אימון גופני כתהליך שיקומי וכו..

רפאל רוזנסקי

רפאל רוזנסקי (M.Sc., Dip.Ac), מטפל בדיקור סיני, מקים מרפאת רפאל. חבר באגודה הישראלית לריפוי סיני...

אהוד סברדליק

מטפל מאז שנת 1999 ברפואה סינית בעזרת דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים, תזונה ואורח חיים...

טל זייץ

שמי טל זייץ, מטפל בדיקור סיני וצמחי מרפא, מוסמך מטעם האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי...

אולי יעניין אותך גם

מומלץ לקרוא גם

קודם
הבא